All you need is kivi tissiliivissä

Somessa on innokkaasti jaettu tuoretta pätkää Yle Puheen Liikuntatunnin Hoidossa-sarjasta. Eikä ihme. 11-minuuttinen on melkoinen helmi.

Siinä kivihoitaja Sari McGlinn kertoo, miten kivet auttavat erilaisiin ongelmiin, kuten unettomuuteen, itsetunto-ongelmiin ja energian puutteeseen.

Tuttuja vaivoja, vai mitä?

McGlinnin mukaan kivien hoitavat vaikutukset perustuvat muun muassa niiden väreihin, kivien sisältämiin mineraaleihin ja ”sähkömagneettisiin reaktioihin”. Kiviin kuulemma tallentuu hoitavaa energiaa, kun ne kasvavat maaperässä jopa ”biljoonia”(!) vuosia. Kun ihminen sitten pitää kiviä kehonsa lähellä, kivet ”kohottavat kehon omaa värähtelytaajuutta”.

Kiveä voi McGlinnin mukaan pitää kädessä tai taskussa tai vaikka rintaliivin sisällä. Esimerkiksi morganiitin kun sujauttaa rintaliiviin, ei McGlinnin mukaan voi enää olla surullinen tai maansamyynyt.

Että kivi vaan rintsikkaan, niin marraskuinen synkkyys katoaa. Miten en ole tullut tätä itse ajatelleeksi?

Tässä kohtaa herääkin kysymys, miten McGlinn tietää kivistä kaiken tämän, kun meille muille ne näyttäytyvät vain kovina, harmaina möhkäleinä.

Kuule, mä olen jutellut kivien kanssa, McGlinn vastaa.

Tällä kokemuksella McGlinn muun muassa tietää, että oikean, omaan ongelmaan sopivan kiven valintaan ei tarvita sen kummempia kommervenkkeja. Riittää, kun luottaa omaan intuitioonsa. Kiven voi valita vaikka värin tai muodon tai pinnan kuvion perusteella. Ihan sama. Oikein se menee kuitenkin.

Siistiä.

Kiven huoltaminenkaan ei vaadi paljon.

Erillistä puhdistusta ei tarvita, sillä maailman puhdistavin energia on ihmisen sydämessä asuva rakkaus.

Aina vain paranee.

Joten ei kai sitten muuta kuin omaa kiveä valitsemaan. McGlinnin verkkokaupassa niitä onkin kätevästi myynnissä. Hintahaarukka ulottuu parista eurosta 290:een euroon. Vai pitäisikö sittenkin saman tien mennä oikein kurssille tai kivihoitoon? Esimerkiksi tunnin mittainen sisäisen hyvinvoinnin ohjaus, regressio, reiki ja intialainen jokikivihoito kustantaisi 85 euroa.

Hmm. Oikean kiven valinnan ohella mieltäni askarruttaa vielä pari kysymystä: 1) Miksi tämä kaikki kerrotaan minulle julkisen palvelun kanavalla vailla minkäänlaista kyseenalaistamista? Ja 2) miksi pirussa minä täällä yritän kursia jokapäiväisen leipääni kokoon journalismilla, kun voisin mennä metsään, kerätä kiviä ja myydä niitä sitten ihmisille tissiliiveihin tungettavaksi?

Site Footer